fredag 4. august 2017

Syltede gulrøtter - nesten fra hagen







Vi syntes det var på tide å dra opp gulrøttene i grønnsakshagen.
Det syntes ikke gulrøttene.

Det var to rimelig skuffa gutter som nok hadde forventet seg litt større gulrøtter enn dette.
Mor fryktet dette utfallet, for å være helt ærlig, men var fornøyd med at det ble noe i det hele tatt ;)
Vi har enda en del som står igjen, og de lar vi stå litt til tror jeg...

Men vi har da kjøpt gode gulrøtter, og de bestemte vi oss for å sylte, sammen med litt reddiker vi hadde liggende. Og det ble sååå godt! Vi hadde en testsmak til grillmat i dag, og oh la la!
Dette må vi gjøre mer!

Enkelt var det og. Hvertfall siden min mann lagde det.
Og siden han er så grei; her er oppskriften:


SYLTEDE GULRØTTER

6 gulrøtter
(reddiker)
1 dl eddik
3 dl vann
2 dl sukker
Laurbærblad
2 hvitløksfedd
Chili etter smak
1,5 ts fennikelfrø

Og slik gjør du:

Kok gulrøtter (og reddiker) i lettsaltet vann i 1 minutt.
Avkjøl i kaldt vann.
Kok opp de resterende ingrediensene og la det småputre i 2 minutter.
Trekk av plata, og hell oppi gulrøttene (og reddikene).

Nå alt er romtemperert, ta blandingen på sterilisert glass og oppbevar i kjøleskap.


Og her er et bilde av deilige ovnsbakte poteter med timian som ikke har noe med saken å gjøre.
Fredag og helg (og snart jobb, men det orker jeg ikke å tenke på).

God helg!







1 kommentar:

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!